Det melder Wall Street Journal fredag, som viser til den statseide tv-kanalen Telewizja Polska.

Salgsdirektøren er kinesisk statsborger og skal ifølge myndighetene ha drevet med «high-level»-spionasje.

Risikerer 10 år i fengsel

Tirsdag gjennomsøkte polske etterretningsagenter Huaweis Polen-kontor og dro derfra med dokumenter og elektroniske data. De skal også ha gjennomsøkt boligen til direktøren.

Navnet på direktøren er ikke offentliggjort, men skal ha gått på en av Kinas beste etterretningsskoler og senere ha jobbet for det kinesiske konsulatet i Gdansk.

Direktøren er siktet for spionasje mot den polske staten, som har en strafferamme på opptil 10 år i fengsel. Han har erkjent seg ikke skyldig.

– Huawei er klar over situasjonen og vi ser på saken, sier en talsperson for Huawei til Wall Street Journal.

Stengt ute fra flere land

En rekke land har i det siste satt foten ned for at Huawei skal være utbygger av nytt 5G-nett i landene. Amerikanske myndigheter har siden i høst presset flere allierte land, mobiloperatører og internettleverandører til ikke å benytte produkter fra Huawei ved utbygging av 5G.

Bakgrunnen er at USA, så vel som blant annet Frankrike, Australia og Storbritannia, frykter for nasjonal sikkerhet og nettopp spionasje.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Dette videoklippet er satt sammen av 80 stillbilder som for første gang viser månens bakside
00:33
Publisert: