Huawei har allerede et stort antall ansatte i EU-hovedstaden som jobber opp mot politikere og for å tilbakevise anklager fra USA om at utstyret de leverer kan utgjøre en fare for nasjonal sikkerhet.

Tirsdag åpnet representanter for selskapet Huawei European Cybersecurity Center i Brussel, hvor bedriftskunder kan komme for å studere kildekoden som ligger bak nettverksutstyret til Huawei. Kundene kan også teste Huaweis utstyr.

Laboratoriet gir Huawei en ny arena som kan brukes i arbeidet med å overbevise EUs folkevalgte om selskapet ikke utgjør noen risiko. Fra før av finnes det et lignende laboratorium i Bonn i Tyskland.

Åpningen kommer midt i en opphetet konflikt mellom USA og Kina om Huaweis troverdighet, omtrent samtidig med at selskapet kjemper om store kontrakter innenfor 5G-nettverk.

USA har drevet lobbyvirksomhet overfor allierte land og selskaper og advart om mulig spionasje fra Kina gjennom 5G-utstyret.

I et intervju med nyhetsbyrået AP i forrige uke hevdet en rekke sikkerhetseksperter at amerikanske myndigheter overdriver trusselen den kinesiske telegiganten utgjør for det kommende 5G-nettet.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Denne norske sporten går som en farsott i utlandet. Men hva skal den hete på engelsk?
02:37
Publisert: