Rettsdokumenter publisert søndag viser at Meng krever å bli løslatt mens hun venter på rettslig behandling av en eventuell utlevering til USA. Hun sier hun har svært høyt blodtrykk og frykter for helsen dersom hun blir sittende i fengsel, skriver Reuters.

Meng ble pågrepet 1. desember i Canada på bakgrunn av en arrestordre fra USA, som anklager henne for bedrageri og brudd på sanksjonene mot Iran.

Lover å bli værende i Canada

Anklagen er sentrert rundt selskapet SkyCom, som har solgt teletjenester til Iran. Påtalemyndigheten ser SkyCom som en del av Huawei, noe Meng avviser og flere ganger skal ha nektet for overfor amerikanske banker.

Kina har kritisert pågripelsen av Meng og har kalt inn USAs ambassadør til landet på teppet.

Meng sier hun og hennes familie lover å bli værende i Canada dersom hun blir løslatt. Hun viser til at hun har sterke bånd til Vancouver som går minst 15 år tilbake i tid, i tillegg til at hun har eiendom i byen.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Snart innspurt i avgjørende klimaforhandlinger i Polen: Dette må du vite
DNs politiske redaktør Kjetil Alstadheim gir deg bakteppet.
00:00
Publisert: