– Jeg er alvorlig og svært dypt bekymret over at Huawei kan stå bak 5G-nettet i Storbritannia. Dette er noe vi må se nærmere på, sier forsvarsminister Gavin Williamson til The Times.

Forsvarsministerens uttalelse samsvarer med det MI6-sjef Alex Younger uttalte tidligere i år. Han sa da at Storbritannia må «ta noen avgjørelser» når det gjelder selskaper som Huawei.

– Vi må se på hva partnere som Australia og USA gjør for å forsikre oss om at vi har maksimal sikkerhet i 5G-nettverket. Vi må innse det faktum at den kinesiske staten noen ganger opptrer på en fiendtlig måte, sier Williamson.

Den femte generasjonen mobile nettverk har enda høyere dataoverføringshastighet, og ses blant annet som en viktig forutsetning for å bane vei for selvkjørende biler og «smarte» boliger.

Britiske myndigheter har pekt ut West Midlands-regionen som et forsøksområde for 5G.

Huawei avfeier at det er en sikkerhetstrussel, og sier i en uttalelse gjengitt av The Times at selskapet «aldri har blitt bedt av noen myndighet om å bygge bakdører eller forstyrre noen nettverk, og vi vil aldri tolerere slik oppførsel av noen av våre ansatte.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.