Den kinesiske telegiganten er avskåret fra å samarbeide med føderale myndigheter og amerikanske selskaper. Huawei mener det er grunnlovsstridig og leverte derfor et søksmål i mars i fjor. Dette er nå forkastet av en føderal domstol i USA, skriver nyhetsbyrået Reuters.

I en beslutningen fra domstolen i Texas heter det at Kongressen har handlet i tråd med National Defense Authorization Act, som også utestenger det kinesiske selskapet ZTE Corp.

En talsmann for Huawei sier selskapet er skuffet over avgjørelsen.

– Samtidig som vi forstår viktigheten av nasjonal sikkerhet, mener vi amerikanske myndigheter gir en falsk form for beskyttelse samtidig som de undertrykker Huaweis grunnleggende rettigheter.

Selskapet vurderer nå hvordan det skal forfølge saken videre rettslig.

Avgjørelsen kommer samtidig som USA forsøker å hindre at Huaweis teknologi blir brukt i kommunikasjonsutstyr i USA. En talsmann for justisdepartementet sier de er fornøyd med avgjørelsen.

(©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.