Det kinesiske utenriksdepartementet har søndag kalt inn den amerikanske ambassadøren for å komme med en «kraftig protest» mot arrestasjonen av Huaweis teknologidirektør Meng Wanzhou, skriver CNBC.

Wangzhou ble arrestert under en mellomlanding i Vancouver i Canada for en uke siden. Det skjedde etter en arrestordre fra USA som mener finansdirektøren i den kinesiske telefongiganten har brutt de amerikanske sanksjonene mot Iran.

Kina har allerede kalt inn Canadas ambassadør til et møte, og nå også USA for å få landet til å trekke tilbake arrestordren.

Meng sitter fremdeles i varetekt i Canada. En dommer skal innen kort tid ta stilling til om hun kan løslater som kausjon.

Finansdirektøren er anklaget for å ha ført en amerikansk bank bak lyset for å omgå sanksjonene mot Iran. Slik skal Huawei angivelig ha solgt amerikansk it-utstyr til landet.

Meng er datter av Huaweis grunnlegger Ren Zhengfei og er også nestleder i styret, samtidig som hun er finansdirektør. Hun risikerer 30 års fengsel om hun blir utlevert og dømt i USA.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

DNs Kjetil Wiedswang: Nissenes frigjøringsfront
DNs politiske julekalender | Luke 9: Danske raddisnisser stormen Magasin de Nord – og ble frikjent
01:25
Publisert: