Nyhetsbyrået skriver at styrejobben har vært gjenstand for kritikk fra president Donald Trump og hans allierte. Årsaken til at han trekker seg er ikke kjent. Det er ventet at han vil tre ut av styret 31. oktober.

Biden sier i en uttalelse at han ikke kommenter til å jobbe for utenlandskeide selskap dersom faren hans blir valgt til president i 2020.

– Hunter tok disse jobbene på selvstendig grunnlag. Han mente det ikke var passende å diskutere dem med sin far, og det gjorde han heller ikke, sier Bidens advokat George Mesires i en uttalelse.

– Ikke noe ulovlig

Representantenes hus har startet en formell granskning av Donald Trump som kan føre til at han blir stilt for riksrett.

De vil vite om Trump har brukt sitt embete på en utilbørlig måte ved å forsøke å presse Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj til å starte en etterforskning av Hunter Biden.

Mesires understreker at Biden ikke gjorde noe ulovlig da han jobbet for det ukrainske gasselskapet Burisma, som etterforskes for korrupsjon. Biden sluttet i selskapet i april.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.