I en uttalelse fordømmer Pompeo meldingene om bortføringen av opposisjonspolitiker Maria Kolesnikova og to andre opposisjonelle.

– USA vurderer sammen med våre partnere og allierte ytterligere målrettede sanksjoner for å stille de som er involverte i menneskerettighetsbrudd og undertrykkelse i Hviterussland til ansvar, sier Pompeo.

– Vi ber hviterussiske myndigheter om å avslutte voldsbruken mot sitt eget folk, løslate alle som er urettmessig fengslet og starte en meningsfull dialog med representanter fra hele det hviterussiske samfunnet, la utenriksministeren til.

Opposisjonspolitiker Kolesnikova befinner seg i forvaring i hjemlandet etter å ha blitt kjørt til grensen mot Ukraina natt til tirsdag. Hviterussiske myndigheter prøvde å tvinge henne ut av landet, men hun rev i stykker passet, forteller to opposisjonelle som nå er i eksil.

(©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.