Streikene er rettet mot noen av de viktigste bedriftene i landet for å legge press på Lukasjenko, som opposisjonen mener ble gjenvalgt i august ved hjelp av omfattende valgfusk.

Bedriftene inkluderer blant annet oljeselskaper, gjødselprodusenter, bilprodusenter og traktorprodusenter, opplyser opposisjonsbevegelsen i en uttalelse.

Opposisjonsleder Svetlana Tikhanovskaja, som er i eksil i Litauen, har bedt folk ta del i generalstreiken, enten aktivt eller ved å bli hjemme.

Den hviterussiske menneskerettighetsorganisasjonen Vjasna opplyser at mer enn 255 mennesker er arrestert som følge av streiker eller andre protester i landet mandag.

Ifølge hviterussiske myndigheter er mer enn 500 demonstranter pågrepet etter demonstrasjoner søndag. Over 100.000 mennesker demonstrerte i Minsks gater. Det var den ellevte søndagen på rad at store folkemengder trosser politi og militære for å kreve at Lukasjenkos avgang.

(©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.