Sørkoreanske medier, Wall Street Journal, Dow Jones, Bloomberg og CNBC har de siste ukene påstått at det nærmer seg en avtale mellom Apple og de to sørkoreanske bilprodusentene Hyundai Motor og Kia Motors.

På mandag morgen avviser begge bilprodusentene dette.

«Hyundai Motor er ikke i samtaler om utvikling av en førerløs bil», skriver bilprodusenten, i en børsmelding som er nesten identisk som en de kom med for en måned siden.

Ifølge Bloomberg ble samtalene avsluttet for «flere uker siden». Apple skal også ha hatt samtaler med andre bilprodusenter.

Hyundai Motors aksjekurs har falt med 5,6 prosent ved Seoul-børsen. Kia, som ifølge CNBCs kilder fra i forrige uke skulle bygge Apple-bilen i delstaten Georgia, har falt med 13,5 prosent.

Det er småinvestorer som har sendt aksjekursene på begge bilprodusenter høyere de siste ukene. Ifølge Daiwa Capital Markets har småinvestorer kjøpt aksjer for rundt 13 milliarder kroner i de to selskapene siden spekulasjonene skjøt fart den 8. januar.

– Gitt de negative meldingene fra Hyundai og Kia i dag tidlig, som understreker at det for tiden ikke er et samarbeid om elektriske biler med Apple, kan Kias aksjekurs i verste fall falle med 31 prosent, sier analyseansvarlig for bilprodusenter hos Daiwa, Sung Yop Chung, til CNBC.

Apple er kjent for å holde kortene tett til brystet. Spekulasjonene om at selskapet skulle konkurrere med de etablerte mobiltelefonprodusentene gikk i flere år før den offisielle lanseringen. Det har vært det samme med andre produkter.

2020: Apple hyller koronatiltak – vil ikke tilbake til «slik vi var»
Apple vil ikke gå tilbake til "slik vi var", sier toppsjef Tim Cook som bare har 10-15 prosent av de ansatte på kontoret under pandemien.
01:00
Publisert:

Apples bilprosjekt, som går under navnet «Titan», fortsetter og de har lokket til seg flere nøkkelmedarbeidere fra Tesla de siste to årene.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.