De siste dagene har styret i Det internasjonale pengefondet (IMF) sittet i møter for å diskutere toppsjef Kristalina Georgievas fremtid, etter at en granskning gjennomført av et advokatfirma har konkludert med at hun manipulerte data i Kinas favør da hun hadde en høytstående stilling i Verdensbanken.

Natt til tirsdag opplyste styret i IMF at det har full tillit til Georgieva.

– Etter å ha sett på bevismaterialet som er lagt fram, gjentar styret sin fulle tillit til den administrerende direktørens lederskap og evne til å fortsette å utføre sine plikter på en effektiv måte, heter det i uttalelsen fra styret, som legger til at Georgieva ikke har foretatt seg noe upassende.

Financial Times skrev mandag at IMF-styret, som består av 24 medlemmer, er splittet i synet på hvorvidt Georgieva får bli sittende i stillingen eller ikke.

Representantene fra USA og Japan mener hun bør gå av, mens representanter fra Frankrike, Tyskland, Italia og Storbritannia er mer innstilt på at hun får bli sittende, ifølge avisen.

Selv har Georgieva avvist anklagene.

Bulgarske Georgieva ble sjef i Det internasjonale pengefondet (IMF) høsten 2019, og tok over stillingen fra Christine Lagarde. Georgieva har tidligere hatt flere lederstillinger i Verdensbanken før hun ble IMF-sjef.

Kristalina Georgieva | Dette er den nye IMF-sjefen
Bulgareren tar over som IMF- sjef etter Christine Lagarde.
01:34
Publisert:

Granskningen skal ha vist at Georgieva presset ansatte i Verdensbanken til å løfte Kina på Verdensbankens «Doing Business»-indeks, som rangerer land etter forutsetningene for et velfungerende næringsliv. I etterkant av granskningen av rapporten har Verdensbanken besluttet å pause utgivelsen av den.

Både Verdensbanken og IMF startet sine årsmøter mandag. Møtene varer ut uken. Flere medier skriver mandag at diskusjonene rundt Georgievas fremtid vil overskygge IMFs årsmøte, deriblant Financial Times. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.