I filmen «Crazy Rich Asians», som har tatt inn 238 millioner dollar i billettinntekter fra et budsjett på rundt 30 millioner dollar, går bryllupsscenen fra Singapore inn som en av de mest spektakulære i noen film. Enkelte mente den var urealistisk.

Bryllup til rundt en milliard

Nå viser Indias rikeste familie hvordan et bryllup skal arrangeres – uten hjelp fra Hollywood. Mukesh Ambani står bak en av verdenshistorien dyreste bryllupsfeiringer når datteren Isha Ambani gifter seg med milliardarvingen Anand Piramal.

Bloomberg mener prisen blir på rundt 100 millioner dollar (850 millioner kroner). Andre anslag i indiske medier ligger på det dobbelte.

Det ble satt ny rekord ved Mumbai-flyplassen i helgen. Det var kø da privatfly fra hele verden skulle lande med bryllupsgjester. Aldri tidligere har det vært flere landinger ved den allerede overbelastede flyplassen.

Blant gjestene er USAs tidligere utenriksministere Hillary Clinton og John Kerry, Asia-sjefene for finansinstitusjonene Goldman Sachs og JPMorgan Chase, BPs konsernsjef Bob Dudley og statsråder fra Midtøsten og Asia.

Popstjernene Beyoncé og John Legend underholdt med privatkonserter før bryllupet i Udaipur, som er kjent for de gamle kongepalassene og er brukt i en rekke filmer, blant annet en James Bond-film.

Skyskraper som privatbolig

Ambani har aldri lagt skjul på at han har sans for å bruke penger på familien. Privatboligen «Antilia» i Mumbai, som er en skyskraper på 27 etasjer, kostet mellom 10 og 15 milliarder kroner å ferdigstille.

Bygningen, som tilsvarer en høyde på 60 etasjer, huser Ambani-familien og enkelte av de rundt 600 ansatte som er ansvarlig for driften.

«Antilia», privatboligen til Mukesh Ambani, er klar for bryllupsseremonien for hans datter.
«Antilia», privatboligen til Mukesh Ambani, er klar for bryllupsseremonien for hans datter. (Foto: Francis Mascarenhas/Reuters/NTB Scanpix)

Selve bryllupsseremonien skal finne sted i «Antilia» på onsdag. Ifølge indiske medier skal paret flytte inn i den ikoniske Gulita-bygningen ved Mumbai-havnen med 5000 kvadratmeter boareal. Pris? Rundt 550 millioner kroner, ifølge India Today.

Knuste Telenor

Mukesh Ambani har gått forbi de kinesiske milliardærene i år og rangeres som Asias rikeste med en formue på 45 milliarder dollar. Formuesøkningen skyldes familien har kapret det indiske mobilmarkedet og knust konkurransen fra blant annet Telenor.

Det var datteren Isha Ambani som foreslo at familien skulle satse for fullt på det indiske mobilmarkedet med 4G mobilnett da hun var student ved Yale i 2011, sa hennes far til India Times nylig.

Dette var samtidig som Telenor var i ferd med å etablere seg i landet. Telenor prioriterte ikke utbygging av 4G på det indiske markedet.

Mobilselskapet Reliance Jio ble en suksess eter lanseringen i 2016 med priser som konkurrentene ikke kunne matche – mye takket være Ambani-familiens krigskasse. Mobilselskapet har fått over 240 millioner brukere på vel to år.

Telenor kastet kortene like etter Jio ble lansert og solgte restene til Bharti Airtel – med tap på 25 milliarder kroner.

Datteren Isha Ambani sitter i styret i flere selskaper og er svært aktiv i familiens forretningsvirksomhet, blant annet mobilvirksomheten.

«Gitt kundetilstrømmingen til Jio kan selskapet bli størst på omsetning i 2021 og på abonnementsbasis i 2022», skriver finansinstitusjonen Bernstein i en rapport denne uken.

Vodafone er størst i India med 435 millioner brukere ved utgangen av tredje kvartal.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Over 1600 nordmenn står i kø for elbilen. Her er den på besøk i Norge
DS3 Crossback E-Tense er en særegen, kul og perfekt liten elbil for det norske markedet, mener DNs biljournalist.
00:00
Publisert: