Over 220.000 mennesker har mistet hjemmene sine, opplyser indiske myndighetene. Et 30-talls helikoptre fra forsvaret henter folk fra de mest utsatte områdene. Over 320 båter, mange av dem fiskebåter, deltar i redningsarbeidet rundt om i delstaten.

Myndighetene sier flommen er den verste på nesten hundre år. Det er anslått at minst 6000 mennesker venter på å bli fraktet til trygge områder.

Vannet har gjort store ødeleggelser i alle de 14 distriktene i Kerala, en delstat med 33 millioner innbyggere. Hundrevis av landsbyer er oversvømt, og titusener av boliger står under vann. Veinettet er ufremkommelig over store avstander.

Kerala har vært rammet av kraftig regn siden 8. august. Det er meldt fortsatt regn frem til lørdag. Over 3,2 meter regn (321 centimeter) har falt i Idukki, et kupert skogsområde i det sentrale Kerala. Dette området har siden 1. juni vært så å si avskåret fra omverdenen, opplyser de nasjonale værmyndighetene.

Flomnivået har stedet og steget over de siste ti dagene, og folk fra alle deler av delstaten spredte desperate nødmeldinger på sosiale medier så lenge nettet var oppe.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.