Utenriksminister Mike Pompeo kommer med sin uttalelse etter at India tirsdag hevdet å ha drept et stort antall opprørere i et luftangrep mot en leir inne i den pakistanskkontrollerte delen av Kashmir.

Leiren skal ha tilhørt Jaish-e-Mohammed, gruppen som hevder å stå bak et selvmordsangrep som kostet minst 40 indiske soldater livet for to uker siden.

Snakket med ministre

– Vi oppfordrer India og Pakistan til å utvise tilbakeholdenhet og unngå eskalering for enhver pris, sier Pompeo etter å ha snakket med de to landenes utenriksministre.

Den amerikanske ministeren sier han i samtalene understreket at det er viktig å unngå fortsatt militær innsats og sa det er maktpåliggende at Pakistan setter inn klare tiltak mot «terrorgrupper som opererer fra deres jord».

Indias utenriksminister Sushma Saraj sier landet ikke ønsker «ytterligere eskalering» av den spente situasjonen.

Uenige

Pakistan hevder på sin side at inderne dikter opp brorparten av påstandene. Mens pakistanske myndigheter har fordømt India for å ha sendt kampfly over den militære delelinjen som deler den omstridte regionen i to, hevder de at Pakistans luftvåpen klarte å avskjære inderne. De indiske flyene skal ha sluppet bombelasten sin, men i et folketomt område der ingen kom til skade, ifølge pakistanerne.

Det indiske flyangrepet, som var første gang siden krigen i 1971 at India krenket luftrommet over pakistanskkontrollert Kashmir, kom etter at inderne hadde lovet hevn for selvmordsangrepet som var rettet mot en busskolonne med soldater.

Pakistans president Arif Alvi mener India har skapt «hysteri» i kjølvannet av angrepet. India mener Pakistan støtter opprørerne i Jaish-e-Mohammad, noe pakistanske myndigheter har avvist.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Kim Jong-un-kloning: Sliter bare med en ting – å holde tritt med vektøkningen til den virkelige diktatoren
01:16
Publisert: