Over 80 prosent av Norges eksport til Indonesia vil bli tollfri når avtalen trer i kraft. Etter 12 år vil nær all eksport til Indonesia bli tollfri.

– Utviklingen i internasjonal handel gjør at frihandelsavtaler betyr svært mye for Norge. Vi vet at handelsavtaler kan gi økt eksport for norske bedrifter, og de kan bidra til å sikre arbeidsplasser i hele Norge, sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H).

Forhandlingene om frihandelsavtalen var tema da fiskeriminister Harald T. Nesvik (Frp) møtte sin indonesiske kollega, Susi Pudjiastuti, på Bali i forrige uke. Departementet opplyser at det kun gjenstår enkelte mindre spørsmål rundt avtalen, «som vil bli løst i nær fremtid».

– Forhandlingene har vart i snart åtte år og har vært krevende. Møtet jeg hadde med Indonesias fiskeriminister var et viktig gjennombrudd, og jeg er glad for at vi nå er i mål, sier en fornøyd fiskeriminister.

Avtalen vil bli signert ved første mulige anledning.

– Indonesia er verdens fjerde mest folkerike land, og verdens nest største oppdrettsnasjon. Med en voksende middelklasse kan landet bli et viktig marked for norsk næringsliv. Ikke minst er dette viktig for sjømatbedriftene våre, sier Nesvik.

Norge har 28 frihandelsavtaler gjennom Efta. Fire av dem er i Asia: Filippinene, Singapore, Hongkong og Sør-Korea. Vi har også pågående forhandlinger i Asia med India, Kina, Malaysia og Vietnam.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

DNs Magnus Eidem: —Sikkerheten med mobilbetaling er faktisk litt bedre enn om du betaler med kort
02:29
Publisert: