Portforbudet trådte i kraft torsdag kveld og varer til klokken 6 lørdag morgen. Så blir det innført igjen idet folkemøtet er ferdig og frem til søndag morgen kl. 6. Området som omfattes av portforbudet, ligger i Tusla sentrum, der Trumps folkemøte holdes.

Det er ventet at over 100.000 mennesker vil delta på folkemøtet. Helsemyndigheter og andre er svært kritiske og peker på faren for koronasmitte.

Lokale myndigheter forbereder seg også på et stort antall demonstranter som vil protestere mot Trump. Det er satt opp barrikader flere steder i byen, og mange butikker og serveringssteder har spikret lemmer foran vinduer og dører for å hindre plyndring og ødeleggelser.

Folkemøtet har møtt stor motbør, ikke bare for at det først skulle holdes fredag 19. juni, på Juneteenth, merkedagen for slutten på slaveriet i USA, men også fordi Trump valgte Tulsa.

Byen var åsted for raseopptøyene i 1921, som regnes som det verste tilfellet av rasistisk motivert vold i amerikansk historie.

(©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.