– Loven er klar på at jeg har en fireårsperiode, og jeg har tenkt å tjene den, sa Powell til CBS-programmet «60 minutes» søndag.

Han har også tidligere uttalt at han ikke kommer til å gå av, selv dersom presidenten ber om det.

Donald Trump er ifølge flere medier, deriblant Bloomberg og CNN, så misfornøyd med Powell at han har bedt rådgivere se på om det er mulig å sparke ham. Presidenten selv har benektet påstandene gjennom finansminister Steven Mnuchin, men har flere ganger uttrykt misnøye med sentralbaksjefen.

Powell på sin side ønsker ikke offentlig å kritisere Trump.

– Jeg prøver å ikke kommentere presidenten. Jeg synes bare ikke det er passende for meg å kommentere ham eller oppriktig talt noen andre folkevalgte, sa Powell til TV-programmet.

– Om jeg gjør det, tror jeg det vil være en distraksjon fra den viktige jobben vi har.

Et forsøk på å sparke Powell før tiden ville ha vært et direkte angrep på uavhengigheten til sentralbanken, som spiller en viktig rolle i USAs økonomi. Det ville også trolig føre til kaos på aksjemarkedet.

Trump har ignorert den amerikanske presidentens tradisjonelle respekt for sentralbankens uavhengighet. Han har flere ganger kalt banken sprø og ute av kontroll og sagt at han ikke er det minste fornøyd med Powell.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

To milliarder i kontanter er ennå ikke blitt vekslet inn. Knut Egil Hansen (64): – Myten om at folk sparer i madrassen, har i alle fall sprukket hos meg
04:02
Publisert: