– Kurdiske peshmerga-soldater har avvist en advarsel fra irakiske paramilitære styrker om å trekke seg ut av et strategisk veikryss sør for Kirkuk, som styrer tilgangen til noen av regionens viktigste oljefelt, sier en kurdisk sikkerhetsoffiser til Reuters søndag.

Regjeringsstyrkene rykket fredag frem og sto bare få kilometer fra kurdiske styrker ved oljebyen Kirkuk i Nord-Irak. Tusenvis av tungt bevæpnede kurdiske peshmerga-soldater har siden torsdag kveld blitt utplassert i og ved Kirkuk med beskjed om å forsvare byen for enhver pris.

Ifølge en kurdisk tjenestemann ga Irak de kurdiske peshmerga-soldatene frist til klokken 2 natt til søndag for å trekke seg ut av byen og gå tilbake til stillingene de hadde før 6. juni 2014. Flere meldinger indikerer nå at tidsfristen er utsatt i 24 timer. Irakiske myndigheter skal ha benektet at noen tidsfrist i det hele tatt var satt.

De kurdiske styrkene tok kontrollen over Kirkuk i 2014 da regjeringssoldatene flyktet fra området som følge av en omfattende IS-offensiv. Etter hvert som IS ble drevet ut, ble området inntatt av kurdiske styrker som spilte en sentral rolle i offensiven.(Vilkår)

Etter finanskrisen sluttet folk å gå ut. Nå er optimismen tilbake
Madrid bygger seg opp til å bli en av verdens største businessbyer, og maten er bedre enn noen gang.
07:54
Publisert: