Tidligere denne uken skrev nettavisen Nyheter Idag , som har forbindelser til partiet Sverigedemokraterna, at al-Shammari har dobbelt statsborgerskap. Han skal ha vært folkeregistrert under et annet navn i en forstad til Stockholm.

Fredag bekrefter det svenske forsvarsdepartementet overfor Svenska Dagbladet at al-Shammari også har svensk statsborgerskap. Han har angivelig hatt status som sykmeldt, og både Nyheter Idag og Expressen skriver at han mistenkes for trygdesvindel.

I 2015 var han mistenkt for bedrageri, og året etter satt han varetektsfengslet i Sverige, ifølge Aftonbladet. Etterforskningene skal ha blitt avsluttet uten at sakene kom for retten.

Ingen av de svenske mediene har fått opplysningene bekreftet fra al-Shammari selv eller hans familie. De viser blant annet til opplysninger fra anonyme kilder og offentlige svenske dokumenter.

I irakiske medier ble imidlertid rykter om det svenske statsborgerskapet omtalt da den tidligere generalen ble foreslått som forsvarsminister i vår. Avisa Bagdad Post hevdet i april at al-Shammari ikke har svensk statsborgerskap.

En ikke navngitt person på Iraks ambassade i Sverige sier til Aftonbladet at det ikke er uvanlig at irakere har flere statsborgerskap.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.