Forespørselen er sendt via Det internasjonale atomenergibyrået (IAEA), som har til oppgave å passe på at Iran overholder atomavtalen som er inngått med seks stormakter.

De 950 tonnene fordeles over tre forsendelser i løpet av de neste tre årene, opplyser Ali Akbar Salehi, som leder den iranske atomenergiorganisasjonen, til nyhetsbyrået ISNA.

Urankjøpet skal benyttes i Irans sivile atomenergiprogram.

I henhold til avtalen har Iran lov til å anrike uran opptil en styrkegrad på 3,5 prosent. Atomvåpen krever en anrikningsgrad på 80 prosent eller mer.

Iran har siden avtalens ikrafttredelse i januar i fjor, mottatt 382 tonn uran.

I henhold til avtalen kan Iran til enhver tid ha 300 kilo lavanriket uran liggende. Til nå har landet 101,7 kilo lavanriket uran som kan brukes i landets kjernefysiske reaktorer, ifølge en rapport fra IAEA.

(NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.