Macrons møter med Trump og Rouhani vil være separate, og de skal foregå henholdsvis mandag og tirsdag, når høynivådelen av FNs hovedforsamling begynner.

Årets hovedforsamling åpner offisielt torsdag denne uken, men verdens stats- og regjeringssjefer kommer til FN-hovedkvarteret i New York først neste uke.

Macron og flere europeiske ledere har tatt til orde for å redde atomavtalen med Iran fra 2015, som Trump har trukket USA av. Forrige måned gjeninnførte Trump sanksjoner mot Iran, og en ny runde med hardere amerikanske sanksjoner rettet mot Irans oljesektor er ventet å tre i kraft i november.

Sanksjonene mot Iran har hemmet landets økonomi, og flere utenlandske selskaper har trukket seg ut av Iran av frykt for å bli straffet av USA.

Amerikanerne har kritisert Iran for missilvåpenutvikling og for å ha blandet seg inn i konflikter i naboland som Syria og Jemen.

Trump har imidlertid antydet at han er villig til å møte president Rouhani, men iranske myndigheter har på sin side uttalt at de ikke har noen planer om å møte Trump.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.