Han er også dømt til å tilbakebetale det han angivelig skal ha tjent på korrupsjonen til den iranske staten. Det er foreløpig ikke kjent hvor mye penger det dreier seg om.

Hossein Fereidoun ble dømt til fengsel i 4. mai i år, men detaljene i saken har ikke vært kjent før nå.

– Han ble opprinnelig dømt til syv år i fengsel, men en ankerunde reduserte fengselsstraffen til fem år, sier juridisk talsperson Gholam Hossein Esmaili i en uttalelse til det halvstatlige nyhetsbyrået ISNA.

Hossein Fereidoun ble anmeldt for korrupsjon i 2016 og arrestert i 2017. Han ble siden løslatt mot kausjon mens etterforskningen mot han og seks andre medtiltalte fortsatte.

Den 62 år gamle domfelte regnes som en nær rådgiver til sin bror, og han deltok blant annet i forhandlingene som ledet til atomavtalen med vesten i 2015.

President Hassan Rouhani har ikke kommentert dommen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.