– Saudierne har allerede betalt prisen. Det er folk der som faktisk begikk drapet og som holdes ansvarlig, sa Pompeo i et intervju onsdag, med henvisning til amerikanske sanksjoner rettet mot 17 saudiarabere som var involvert i drapet på journalisten Khashoggi inne i det saudiarabiske konsulatet i Istanbul.

– Det er definitivt USAs hensikt å stille alle som var ansvarlig for dette, til ansvar, sa han til Fox News.

Pompeo mener det fortsatt pågår innhenting av bevis i saken, og ønsker tilsynelatende ingen diskusjon om hvorvidt USA kan rette søkelyset mot kronprins Mohammed bin Salman. Mange regner med at Salman beordret drapet, eller i det minste var orientert om det.

– Saudi-Arabia bestemmer selv hvem som styrer landet, sa Pompeo.

Pompeo forsøkte i intervjuet å dreie temaet over på Iran, som er Saudi-Arabias erkerival.

– Iran brøyter seg gjennom Midtøsten, sa Pompeo, og hintet om at USA samarbeider med Saudi-Arabia for å slå tilbake Irans fremstøt. Han la til at president Donald Trump er forpliktet til å ivareta USAs beskyttelse.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Her ankommer Michael Cohen rettsbygningen for å motta dommen
Donald Trumps tidligere advokat, Michael Cohen, ankom rettsbygningen på Manhatten, New York sammen med sin kone og to tenåringsbarn for å motta sin dom.
00:00
Publisert: