Norges ambassadør til Iran, Lars Nordrum, møtte presidenten lørdag i Teheran, skriver avisen Iranian Front Page. Rouhani gikk i samtaler med flere lands ambassadører lørdag for å sørge for at verden støtter opp under atomavtalen med Iran.

Rouhani gikk tidligere samme dag ut mot USAs president Donald Trump som fredag kritiserte Iran og avtalen. Trump sa han har valgt å ikke trekke USA ut av avtalen, men ville ikke skrive under på at landet faktisk overholdt den.

I lørdagens møte med Nordrum oppfordret presidenten til at også Norge spiller en konstruktiv rolle i å opprettholde avtalen. Han la så til at Iran er interessert i å styrke det økonomiske forholdet til Norge og at landet ønsker å innlede samarbeid mellom de to landene i privat sektor.

Som svar understreket Nordrum at Norge, i likhet med EU, støtter avtalen. Han la til at atomavtalen er viktig for norske selskaper og at den blir sett på som en mulighet for å danne et sterkere samarbeid med landet.

Atomavtalen ble undertegnet i 2015 med det målet å unngå at Iran utvikler atomvåpen.

Utenriksminister Børge Brende (H) sa til NTB lørdag at Norge er bekymret over Trumps holdning til avtalen og bekreftet at Norge ser på avtalen som helt avgjørende i kampen mot atomvåpen.(Vilkår)

Khrusjtsjovs limousine ble rånerbil på Toten
En gang var limousinen Plymouth Belvedere fra 1961 scenen for statsministre som Nikita Khrusjtsjov og Einar Gerhardsen. Nå snakkes det mest tull i baksetet på det tidligere så fine kjøretøyet, som til slutt havnet på Toten.
02:16
Publisert:
Meretes utvalgte vin: Perfekt til høstkvelden
Druen pelaverga er nesten utryddet, og det finnes bare én vin laget på pelaverga på Vinmonopolet, fra produsenten Burlotto i Piemonte. Den bør du ikke gå glipp av.
00:50
Publisert: