Møtet skal holdes klokken 15 fredag ettermiddag, opplyser Kazakhstans FN-delegasjon. Det sentralasiatiske landet leder for tiden Sikkerhetsrådet.

Russland har kritisert USAs initiativ for å ta opp situasjonen i Iran i rådet, og det var uklart om russerne eller noen andre ville forsøke å hindre møtet.

Usikkerhet

USAs FN-ambassadør Nikki Haley varslet allerede tirsdag at hun ville be Sikkerhetsrådet holde et krisemøte om Iran. Da hadde over 20 mennesker mistet livet i demonstrasjoner og opptøyer mot myndighetene i flere iranske byer siden 28. desember.

Onsdag og torsdag var det massemønstringer i flere byer til støtte for regimet, og siden har det hersket usikkerhet om hvorvidt den gryende protestbølgen er over.

Torsdag var sikkerhetsstyrkene tungt til stede i Teherans gater, og aktiviteten på sosiale medier antydet at protestene er dempet også i provinsene.(Vilkår)

Trumps pressetalskvinne kaller anklagene om forræderi tåpelige
Trumps tidligere rådgiver Steve Bannon beskylder i en ny bok Trumps sønn og svigersønn for forræderi og spår at den pågående Russland-granskingen til spesialetterforsker Robert Mueller i stor grad kommer til å handle om hvitvasking av penger.
00:45
Publisert: