Iran mener USAs nye sanksjoner mot landet har lukket det diplomatiske forholdet mellom de to landene for godt.

– Å innføre nytteløse sanksjoner på Irans øverste leder og lederen av Irans diplomati (utenriksministeren) er den permanente lukkingen av stien av diplomati, skriver Abbas Mousavi, en av talsmennene i Irans utenriksdepartement, på Twitter, ifølge CNBC.

Sanksjonene kommer etter at Iran skjøt ned en amerikansk militærdrone i iransk farvann. De nye sanksjonene, som rammer en rekke politiske topper, forhindrer dem i å bruke det amerikanske finansielle systemene og forhindrer tilgangen til eiendeler i USA generelt.

– Tørster etter krig

Irans utenriksminister Mohammad Javad Zarif er ikke nådig i sin omtale av USA.

– Donald Trump har 100 prosent rett i at det amerikanske militæret ikke har noe å gjøre i Persiabukten. Å fjerne styrkene er helt i tråd med interessene til USA og verden. Men det er nå klart at «the B_Team» ikke bryr seg om amerikanske interesser – de hater diplomatiet og tørster etter krig, skrev Zarif på Twitter mandag kveld.

Dette er ikke første gang Zarif bruker uttrykket B_Team. Utenriksministeren sikter til USAs nasjonale sikkerhetsrådgiver John Bolton, Saudi-Arabias kronprins Mohammad bin Salman, De forente arabiske emiraters kronprins Mohammed bin Zayed Al Nahyan og Israels statsminister Benjamin Netanyahu.

Trump sanksjonerte død leder

Da USAs president Donald Trump annonserte de nye sanksjonene mandag kveld sa han navnet på feil leder av Iran.

Irans øverste leder heter Ayatollah Ali Khamenei, mens Trump sa Ayatollah Khomeini.

Ayatollah Ruhollah Khomeini var Irans øverste leder fra 1979 frem til sin død i 1989, og har altså vært død i 30 år.

I transkripsjonen som ble sendt ut av Det hvite hus etter presidentordren ble signert står det Ayatollah Khamenei, det korrekte navnet på Irans leder.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.