– Vi motsetter oss amerikansk deltakelse og har følgelig ikke invitert dem, sier utenriksminister Mohammad Javad Zarif om samtalene som finner sted i Kasakhstan neste uke.

Det samme ønsket deles ikke av Russland og Tyrkia, som mener Donald Trumps ferske administrasjon bør være representert under samtalene. Trumps medarbeidere har bekreftet at de er blitt invitert til møtet.

Hvis amerikanerne ikke kommer, vil det være første gang USA ikke spiller en rolle under fredssamtaler om Syria, ifølge nyhetsbyrået AFP.

– En utvidet deltakerliste vil øke sjansene for at samtalene ikke fører fram, sier Bahram Ghasemi, talsmann for det iranske utenriksdepartementet. Han hevder at det ikke råder uenighet med Russland og Tyrkia om hvem som skal delta.

Samtalene begynner i Kasakhstans hovedstad Astana kommende mandag. Representanter for syriske opprørsgrupper har sagt at de vil delta. 

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Den ble kalt byen som aldri sover. Se DN-fotografens bilder av dagens Aleppo.
Se de første bildene fra den sønderskutte byen.
04:05
Publisert: