På spørsmål fra det iranske nyhetsbyrået Tasnim svarer Zarif at det ikke er planer om noe møte mellom ham og USAs utenriksminister Mike Pompeo.

Han sier også at det ikke er planer om noe møte mellom amerikanske og iranske tjenestemenn på sidelinjen av FNs hovedforsamlings møte i neste måned, der både Irans president Hassan Rouhani og USAs president Donald Trump skal delta.

– Angående Trumps siste forslag om samtaler, så kunngjorde vi vårt offisielle syn. Amerikanerne er uærlige, og deres avhengighet av sanksjoner gjør at det ikke er rom for noen som helst slags forhandlinger, sier Zarif.

USA gjeninnførte sanksjoner mot Iran tirsdag denne uken etter at USA i mai trakk seg fra atomavtalen som landet skrev under på med Iran i 2015.

I forrige uke sa Rouhani at Iran «alltid ønsker forhandlinger velkommen», men at det må være Washington som tar det første skrittet ved å vise at man kan stole på USA.

– Hvis du er en fiende og du knivstikker en annen person med en kniv, og deretter sier til den personen at du ønsker forhandlinger, så må den første tingen du gjør være å fjerne kniven, sa Rouhani.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Volkswagen Polo GTI og Suzuki Swift Sport i DNs bil-duell
Disse to spreke småtassene byr på kjøreglede i bøtter og spann.
02:16
Publisert: