Det er sjøfartsavdelingen i det amerikanske samferdselsdepartementet som skal ha utstedt den nye advarselen onsdag, ifølge CNN , etter at flere fartøy har meldt inn at de har opplevd forstyrrelser på sin GPS i området.

I tillegg advarer myndighetene om at det har kommet meldinger om «ukjente fartøy som feilaktig hevder å være amerikanske eller koalisjonens krigsskip».

Forplikter seg

Deretter følger en oppramsing av hendelser der Iran har vært innblandet siden mai, inkludert da Iran i juli tok den britiske tankeren Stena Impero i arrest, etter at det angivelig hadde kollidert med en fiskebåt, og den Liberia-registrerte supertankeren Mesdar, som fikk seile videre etter kort tid.

USA understreker at det forplikter seg til å samarbeide med sine allierte og regionale partnere for å ivareta navigasjonsfrihet, fri flyt av handel og beskyttelse av amerikanske fartøyer og personell i regionen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.