Soldatene er ventet å reise til en base i ørkenen øst for den saudiarabiske hovedstaden Riyadh, opplyser to tjenestemenn i det amerikanske militæret til kanalen.

Det amerikanske forsvarsdepartementet kunngjorde i juni at USA ville sende 1.000 nye soldater til Midtøsten, og de 500 som skal til Saudi-Arabia, er en del av denne utsendelsen, ifølge CNNs kilder.

Et lite antall soldater og hjelpepersonell er allerede utstasjonert. De har begynt innledende forberedelser for å få installert missilforsvardeler fra det amerikanske Patriot-systemet, i tillegg til utbygging av rullebanen og flyplassen.

Under lupen

Forholdet mellom de to landene er under lupen, da både republikanske og demokratiske folkevalgte i Kongressen er misfornøyde med hvordan Trump-administrasjonen har håndtert mordet på regimekritikeren Jamal Khashoggi i 2018.

Saudi-Arabias mektige kronprins Mohammed bin Salman anklages for å stå bak mordet.

USA planlegger å selge våpen og utstyr til Saudi-Arabia og De forente arabiske emirater til en verdi på 8,1 milliarder dollar. Det tilsvarer om lag 69,6 milliarder norske kroner.

Tidligere onsdag stemte Representantenes hus for å blokkere amerikansk våpensalget. Senatet stemte igjennom et likt vedtak i juni, men som vedtaket i Representantenes hus, fikk også det for smalt flertall til å kunne overstyre Trumps vetorett.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.