– Vi bør ikke gi etter for atomutpressing, sier talskvinne for det amerikanske utenriksdepartementet, Morgan Ortagus, og legger til at USA «dessverre ikke er overrasket» over Irans kunngjøring.

– Vi fortsetter å oppfordre det iranske regimet til å stå ved sine forpliktelser overfor verdenssamfunnet og å ikke skaffe seg atomvåpen, fortsatte Ortagus.

Overstiger grensen

Iran kunngjorde mandag at landets lager av anriket uran vil overstige grensen på 300 kilo innen 27. juni. Denne grensen er fastsatt i atomavtalen som Iran inngikk med USA, Frankrike, Storbritannia, Tyskland, Kina og Russland i 2015.

I fjor kunngjorde president Donald Trump at han ville trekke USA fra avtalen. Mandagens uttalelse fra Iran tolkes som en bekreftelse på at Iran nå er fast bestemt på å bryte avtalen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.