Det to dager lange møtet i sentralrådet PCC, Den palestinske frigjøringsorganisasjonens (PLOs) nest øverste beslutningsorgan med 121 medlemmer, begynner sent søndag. Det åpnes med en tale fra den palestinske presidenten Mahmoud Abbas.

Ahmed Majdalani i PLO sier til afp at en komité som ble opprettet for formulere alternativene de har for å svare på Trumps omstridte tiltak, anbefalte en omdefinering av det palestinske forholdet til Israel.

Blant alternativene er en potensiell suspensjon av Den palestinske frigjøringsorganisasjonens (PLOs) anerkjennelse av Israel som stat, på bakgrunn av at den jødiske staten har mislykkes i å rette seg etter evighetene som ble inngått i forbindelse med Oslo-avtalen.

–Det er ikke mulig for den palestinske siden å være den eneste parten som forplikter seg til å følge evighetene som er underskrevet, når den andre siden (Israel) ikke forplikter seg til dem og har brutt med dem i mange år, sier Majdalani.

Tidligere palestinske trusler om å trekke anerkjennelsen av Israel og stanse sikkerhetssamarbeidet med landet har imidlertid ikke blitt fulgt opp.

Blant de andre tingene som står på agendaen for PCC-møtet er en gjennomgang av situasjonen siden Oslo-avtalen ble inngått. Hamas og Palestinsk islamsk jihan (PIJ) er også invitert til møtet, men det er uklart om de vil delta.(Vilkår)