– Målene inkluderte observasjonsposter og etterretningsanlegg, luftvernartilleri og kommando- og kontrollsystemer på baser som tilhørte det syriske forsvaret, heter det i en kunngjøring.

Statlige syriske medier melder at syrisk luftvern ble satt inn mot «fiendtlige mål» nær hovedstaden Damaskus.

Søndag skjøt og drepte israelske styrker fire syriske menn som skal ha vært i ferd med å plante sprengladninger inne på den israelskokkuperte delen av Golanhøydene.

Israels forsvarsminister Benny Gantz hevdet først i en uttalelse at de fire mennene kom fra Hizbollah, men endret senere ordlyd til «terrorister» uten å nevne den libanesiske militsen.

Anonyme israelske forsvarskilder anklager på sin side Iran for å stå bak, men uten å underbygge dette nærmere.

Israel okkuperte deler av de syriske Golanhøydene i 1967 og har etablert drøyt 30 bosetninger i området. FNs sikkerhetsråd har i gjentatte resolusjoner slått fast at både okkupasjonen og bosetningene er ulovlige.

(©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.