Minst seks israelere er såret i mandagens rakettangrep, som ser ut til å være et hevnangrep fra palestinsk side, dagen etter at en seks palestinere og en israelsk offiser ble drept i en israelsk operasjon på Gazastripen.

Over 100 raketter ble avfyrt fra Gazastripen mot Israel, skriver Haaretz og The Jerusalem Post mandag.

Det israelske forsvaret iverksatte omfattende luftangrep mot mål på Gazastripen etter rakettangrepet. Ifølge helsemyndighetene i Gaza by er to sivile palestinere drept i israelske luftangrep.

På israelsk side er minst fem personer såret i de palestinske angrepene. Tre av de sårede ble truffet av splinter i byen Sderot.

Buss truffet

En buss ble også truffet av det som skal være en bombekastergranat fra palestinsk side. En 19 år gammel mann ble kritisk såret i angrepet mot bussen i Sha'ar Hanegev nær Sderot, ifølge helsepersonell. Tenåringen ble fraktet til sykehus i Beer Sheva, sammen med bussjåføren, som var i sjokk. Bussen var imidlertid tom da den ble truffet, ifølge lokale medier.

Forsvaret aktiverte det israelske luftforsvarssystemet Iron Dome. Flere raketter ble skutt ned. Men en del raketter gikk gjennom systemet og slo ned en rekke steder, de fleste av dem nær Gazastripen, men luftalarmen gikk også i Ashkelon, Beer Sheva og så langt unna som i israelske områder nær Dødehavet.

Innbyggerne i en rekke lokalsamfunn nær Gazastripen ble mandag ettermiddag bedt om å holde seg innendørs.

Truer med eskalering

Hamas, som styrer Gazastripen, og gruppen Islamsk jihad uttalte at de sto bak rakettbeskytningen mandag ettermiddag.

I en felles uttalelse advarer palestinske fraksjoner Israel.

– Hvis Israels aggresjon fortsetter som svar på rakettangrepet, som var et svar på gårsdagens angrep i Khan Younis, kommer de palestinske fraksjonene til å eskalere rakettangrepene og rekkevidden av dem inn i Israel, heter det i uttalelsen.

Israels statsminister Benjamin Netanyahu sa under et besøk i IDFs hovedkvarter i Tel Aviv at han vurderer å utvide angrepene mot Gazastripen. Også forsvarsminister Avigdor Lieberman og flere forsvarstopper var til stede i hovedkvarteret.

Iseralsk operasjon

Mandag protesterte tusenvis av sørgende palestinere og lovet hevn etter den israelske aksjonen i Khan Younis på Gazastripen søndag. Palestinske myndigheter opplyser at minst seks palestinere ble drept, blant dem et høytstående medlem i Hamas' væpnede gren. Hamas sier alle seks var Hamas-medlemmer.

En 41 år gammel israelsk offiser ble også drept i angrepet, mens en annen israeler ble såret.

I tillegg ble sju personer såret i den samme skuddvekslingen, som foregikk øst for Khan Yunis på den sørlige Gazastripen. Kilder i Røde Kors bekrefter at flere er blitt drept.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.