Channel 2 News offentliggjorde mandag opptaket fra 2015, der en beruset Yair Netanyahu overfor sønnen til den israelsk gassmagnaten Kobi Maimon skryter av at faren sikret Maimon en lukrativ gassavtale.

– Faren min sikret faren din 20 milliarder dollar, og så krangler du om 400 shekel, sier Yair Netanyahu til Ori Maimon i opptaket.

Penger til prostituerte

Senere i opptaket kommer det frem at pengene de to krangler om, drøyt 900 kroner, var brukt på en prostituert i en av flere strippeklubben de to besøkte den kvelden, skriver Haaretz.

Netanyahus 26 år gamle sønn voktes døgnet rundt av sikkerhetsvakter fra Statsministerens kontor, som også fulgte ham rundt på strippeklubbene. Han nyter også godt av egen bil og sjåfør på statens bekostning.

Statsminister Benjamin Netanyahu forsøkte via advokat å hindre at opptaket fra sønnens fuktige kveld på byen i Tel Aviv ble sendt av Channel 2 News, men uten å lykkes.

I hardt vær

Netanyahu sparket i 2015 økonomiministeren og presset gjennom en avtale for Tamar-gassfeltet, som det siden har vært gjort flere forsøk på å stanse i israelsk høyesterett.

Både far og sønn Netanyahu har vært i hardt vær den siste tiden, statsministeren i forbindelse med en omfattende korrupsjonsetterforskning og sønnen etter at han la ut en antisemittisk karikatur på internett.

Karikaturen av farens politiske motstandere minnet om nazistenes fremstilling av jøder, og den ble delt av tidligere Ku Klux Klan-leder David Duke og andre kjente antisemitter i USA.

– Velkommen til klubben, Yair, skrev Duke i en kommentar.(Vilkår)

Støre: - Slik adferd ikke forenelig med det å være tillitsvalgt på det nivået i Arbeiderpartiet
Etter at Giske frivillig trakk seg fra nestledervervet, avgjorde sentralstyret i partiet at han også er ferdig som partiets finanspolitiske talsmann.
01:57
Publisert: