I en kommentar til mediene sier Lieberman at våpenhvilen er et knefall for terror.

– Det kan ikke bety noe annet. Det vi nå gjør som stat, er å kjøpe oss kortsiktig ro. Prisen er alvorlig svekkelse av landets sikkerhet på lang sikt, sier Lieberman. Han går inn for snarlig nyvalg i Israel.

Forsvarsministerens avgang betyr en svekkelse av koalisjonsregjeringen til statsminister Benjamin Netanyahu, der innflytelsen til små og store er omhyggelig balansert. Netanyahu vil inntil videre fungere som forsvarsminister.

Lieberman krever en langt hardere respons mot Hamas etter de siste dagenes masseoppskyting av flere hundre raketter mot Israel fra Hamas-kontrollert område på Gaza, det mest omfattende angrpepet siden den nesten to måneder lange krigen i 2014.

Lieberman er også sterk motstander av at Israel aksepterte at Qatar forsynte Gaza med hjelpesendinger til over 100 millioner kroner i forrige uke.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Meretes utvalgte: Beaujolais med karakter
Mye har skjedd i Beaujolais de siste årene. 80-tallet er glemt, og nye, unge vinprodusenter lager gamay-versjoner verden aldri har smakt.
02:14
Publisert: