I henhold til planen for besøket skulle Pompeo møte kongen umiddelbart etter ankomsten i hovedstaden Riyadh.

Den kjente saudiarabiske regimekritiske journalisten Jamal Khashoggi har vært savnet siden 2. oktober. Det siste året har Khashoggi vært bosatt i USA, hvor han blant annet skrev for Washington Post.

Kilder i det tyrkiske statsapparatet hevder Khashoggi ble mishandlet, drept og partert inne på Saudi-Arabias konsulat i den tyrkiske storbyen Istanbul. Saudi-Arabia avviser anklagene.

Tyrkiske etterforskere avsluttet natt til tirsdag undersøkelser inne på konsulatet. Det antas at de blant annet har lett etter DNA-spor.

Tidligere har både Pompeos USAs nasjonale sikkerhetsrådgiver John Bolton og Trumps svigersønn og rådgiver Jared Kushner diskutert saken med Saudi-Arabias mektige kronprins Mohammed bin Salman.

President Donald Trump har antydet at USA kan innføre sanksjoner mot Saudi-Arabia som en reaksjon på Khashoggis forsvinning. Trump har imidlertid gjort det klart at han ikke ønsker å stanse USAs omfattende våpensalg til det eneveldige, ultrakonservative muslimske kongedømmet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Her går tyrkisk politi inn i ambassaden
Mandag ettermiddag gikk tyrkisk politi inn i den Saudi Arabiske Ambassaden. Nå mener de at det er funnet bevis som støtter påstanden om drapet på journalisten Jamal Kashoggi.
00:36
Publisert: