– Om jeg blir spurt, stiller jeg opp. Dette er ikke tiden for å nøle og vente. Det skorter ikke på ideer eller lagspillere, og i dag begynner den lange marsjen. Om brexit og valget av Donald Trump har lært oss noe, er det at i dag tar vi fatt på veien mot makten, sa Matteo Salvini på et massemøte i Firenze lørdag.

Partiet hans arrangerte mønstringen for å markere sin motstand mot grunnlovsendringene det skal stemmes over 4. desember. Reformen, som anses som den viktigste i Italia siden andre verdenskrig, har som mål å bidra til økt politisk stabilitet i landet som har hatt 63 regjeringer siden 1945. Det skal blant annet skje ved å redusere regionenes og senatets makt. Statsminister Matteo Renzi har beskrevet folkeavstemningen som en kamp mellom «nostalgi og fremtiden». Renzi har sagt han vil gå av dersom reformen ikke blir vedtatt.

Lega Nords politiske plattformer har flere likhetstrekk med Donald Trumps valgkamp, inkludert økonomisk proteksjonisme og kamp mot innvandring. (©NTB)

Les også: 

Her kan de neste valgsjokkene komme

Trump-angsten letter i Europa dnPlus

Italiensk bankkrise eneste hinder dnPlus (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.