– Budsjettet kommer ikke til å endre seg. Det gjør heller ikke balansen i det, eller vekstprognosen. Vi er overbevist om at dette er budsjettet som trengs for å få økonomien i Italia i gang igjen, sa Italias visestatsminister Luigi Di Maio sent tirsdag kveld.

Den italienske regjeringen sendte et nytt budsjettforslag til Europakommisjonen onsdag, med mindre endringer, etter at kommisjonen forkastet det tidligere forslaget i oktober.

Budsjettet legger opp til et underskudd på 2,4 prosent, og Europakommisjonen mener underskuddet er så stort at Italia ikke vil klare å betale ned på sin svulmende statsgjeld, som allerede er på mer enn det dobbelte av det som er tillatt i eurosonen.

Europakommisjonen hadde aldri sagt blankt nei til et budsjett fra et land i eurosonen tidligere, men Europakommisjonens visepresident Valdis Dombrovskis fremholdt imidlertid at de «så ikke noe annet alternativ».

EU har truet med skyhøye bøter dersom Italia ikke ville endre budsjettet.

Italia mener på sin side at budsjettet er nødvendig for å styrke veksten og få fart på landets økonomi. Landets lånekostnader er økende. Onsdag steg renten på tiårige statsobligasjoner med 0,03 prosent til 3,48 prosent.'(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

– Det kan hende at en statsråd eller to, eller tre, eller fire går av
Dagens Næringslivs kommentator Kjetil Wiedswang kommenterer Brexit på TV2 Nyhetskanalen.
04:16
Publisert: