– Gule vester, la dere ikke svekke! skrev visestatsminister Luigi Di Maio i et innlegg på bloggen til sitt parti Femstjernersbevegelsen (M5S) mandag.

Også innenriksminister Matteo Salvini uttrykker støtte, og kom med krass kritikk av Frankrikes president Emmanuel Macron.

– Jeg støtter ærlige borgere som protesterer mot en president som regjerer mot sitt folk, sa Salvinin i en uttalelse. Han understreket at han sterkt fordømmer voldsbruken som har forekommet i demonstrasjonene den siste tiden.

Lørdag deltok rundt 3500 i Paris. Langs Seinen kom det til sammenstøt mellom demonstranter og politi, og politiet tok i bruk tåregass da det ble kastet gjenstander mot politistyrkene.

Den franske regjeringstalsmannen Benjamin Griveaux måtte evakueres da ukjente personer som hadde stjålet en stor maskin, klarte å bryte gjennom hoveddøren i kontorbygningen der han arbeider. Ifølge avisen Le Parisien ble det også gjort forsøk på å bryte seg inn i flere andre departementer.

Grasrotbevegelsen vokste frem som en protest mot planlagte økninger i drivstoffavgifter. Senere fulgte krav om høyere lønninger, skattekutt og en grunnlovsendring som kunne gi velgerne mulighet til å foreslå folkeavstemninger.

Macrons regjering har droppet planene om avgiftsøkninger på drivstoff, og har lovet skattelettelser og økt minstelønn.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Putin feiret jul i natt – i kirken der han ble døpt i hemmelighet
00:58
Publisert: