Ligaens leder Matteo Salvini, Femstjernersbevegelsens Liuigi Di Maio og statsminister Giuseppe Conte er i møter i Roma for å stable sammen et kompromiss med EU som kan redde Italia fra bøter og andre straffereaksjoner.

– Det er enighet mellom Conte, Salvini og Di Maio om tallene og innholdet i forslaget som skal sendes til Brussel, sier Salvinis talskvinne ifølge nyhetsbyrået.

Talskvinnen benektet også at det er spenninger mellom aktørene etter at flere medier har meldt at Conte har truet med å trekke seg.

Svulmende statsgjeld

Flere av budsjettforslagene italienerne har presentert til EU, har blitt avvist av unionen, som har nektet å fire på de strenge kravene rundt blant annet underskudd.

Italia har en svulmende statsgjeld, som allerede er på mer enn det dobbelte av maksnivået som er tillatt.

EU har bedt Italias regjering holde seg under to prosent. Italia risikerer både bøter og andre straffereaksjoner dersom budsjettet ikke tilfredsstiller EUs krav.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Ankom det tradisjonelle juleselskapet på Theatercafeen i Rolls-Royce
01:38
Publisert: