Italias statsminister Giuseppe Conte presenterte onsdag et revidert budsjett overfor EU for å unngå sanksjoner fra Brussel.

Etter et møte med Europakommisjonens president Jean-Claude Juncker sa Conte til fremmøtte journalister at det nye budsjettet reduserer underskuddet fra 2,4 prosent av bruttonasjonalprodukt (bnp) til 2,04 prosent.

Begge partiene i Italias koalisjonsregjering stiller seg bak forslaget, sa Conte, og forslaget beholder både Femstjernersbevegelsens løfte om minimumsinntekt for arbeidsledige, og Ligaens krav om å skrinlegge en upopulær pensjonsreform.

Europakommisjonen avviste første budsjettutkast, og rettet også pekefinger mot Roma etter en endring der regjeringen foreslo et budsjettunderskudd på 2,2 prosent i stedet. Selv det er for mye, mente Europakommisjonen, som varslet sanksjoner i form av bøter på opptil 0,2 prosent av Italias bnp.

Det nye budsjettforslagets underskudd på 2,04 prosent er betydelig større enn det den forrige regjeringen planla i sitt budsjett. Der var underskuddet på 0,8 prosent.

EU har bedt Italias regjering holde seg under 2 prosent.

– Vi håper at vi kan ta med oss en positiv løsning hjem, sa Conte etter møtet i Brussel.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Her ankommer Michael Cohen rettsbygningen for å motta dommen
Donald Trumps tidligere advokat, Michael Cohen, ankom rettsbygningen på Manhatten, New York sammen med sin kone og to tenåringsbarn for å motta sin dom.
00:00
Publisert: