Tolv personer ble pågrepet da politiet slo til mot det de beskriver som et kriminelt nettverk i den norditalienske byen Rimini. Ifølge Italias svar på Økokrim har nettverket svindlet staten for til sammen 440 millioner euro. Det tilsvarer rundt 4,2 milliarder kroner med dagens kurs.

Politiet sier de har sikret seg 97 prosent av verdien fra beslag av blant annet biler og kryptovaluta, i tillegg til gull, platina og luksusklokker fra bankbokser i Østerrike.

– Dette kriminelle nettverket brukte italienske selskaper til å selge falske dokumenter for å få koronakompensasjon og skattefradrag, forklarte EUs justissamarbeid Eurojust, som bisto i etterforskningen, der også Østerrike deltok.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.