Den italienske innenriksministeren Marco Minniti bekrefter fredag at at tunisiske Anis Amri, mistenkt for angrepet på julemarkedet i Berlin, er skutt og drept i Milano, Italia.

Det ble ifølge NTB tidligere meldt om en skyteepisode natt til fredag i Sesto San Giovanni, en by nord i Italia. Ifølge den italienske avisen La Repubblica skal en mann i 3-tiden i natt ha skutt to politimenn som ville kontrollere ham. Mannen ble deretter skutt og drept av politiet, ifølge NTB.

Tolv ble drept og 48 såret i angrepet i Tysklands hovedstad Berlin der en lastebil i stor fart ble kjørt inn i folkemengden ved Breitscheids-plassen i Berlin sent på kvelden. Den polske sjåføren ble funnet knivstukket og skutt.

- Ingen tvil

Minniti sier på en pressekonferanse fredag at mannen med sikkerhet er identifisert som Anis Amri.

– Det er ingen tvil om at det er Anis Amri som er drept, sier Minniti. Amri ble identifisert ved hjelp av fingeravtrykk og ansiktstrekk.

 Den tunisiske mistenkte Anis Amr skal være skutt i Milano.
 Den tunisiske mistenkte Anis Amr skal være skutt i Milano. (Foto: HO/Afp/NTB scanpix)

Amri ble skutt og drept i bydelen Sesto San Giovanni nord i Milano natt til fredag. En politipatrulje hadde da stoppet ham for å kontrollere identitetspapirene hans.

Amri tok da frem en pistol og skjøt mot politiet, før han så ble skutt og drept av politiet. En politimann ble truffet i skulderen, og behandles nå på sykehus. Han er ikke livstruende skadd, opplyser Minniti.

Amri hadde en togbillett i sekken, og han hadde nettopp ankommet Italia fra Frankrike.

Politiet jobber nå med å få avklart hvorvidt pistolen som ble brukt mot politiet er den samme som skal ha blitt brukt for å stjele vogntoget som kjørte inn i julemarkedet i Berlin mandag, skriver La Repubblica.

Amri ankom Italia fra Tunisia i 2011. I oktober samme år ble han pågrepet og fengslet, mistenkt for brannstiftelse, overfall og underslag. Han ble dømt til fire års fengsel.

Amri ble løslatt fra fengsel i Italia i 2015, og han reiste så til Tyskland. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.