Elijah Cummings, medlem av tilsyns- og reformutvalget i Representantenes hus, forteller til nyhetsbyrået at demokratene vil innlede granskingen når partiet overtar flertallet i Representantenes hus i januar.

Ivanka Trump er presidentens datter og seniorrådgiver i Det hvite hus. Tirsdag skrev Washington Post at hun i fjor brukte en privat epostkonto i jobbsammenheng, noe som er et brudd på det føderale regelverket. En talsmann for Trumps advokat har bekreftet at hun brukte en privat konto før hun ble informert om regelverket.

Kan bli en torn i siden

Presidenten selv kaller påstandene for «fake news», falske nyheter.

– I en kort periode sendte Ivanka noen eposter. De var ikke hemmelige som Clintons. De ble ikke slettet slik Clintons ble slettet, sier Trump.

Demokratenes overtakelse av Representantenes hus etter årets mellomvalg kan imidlertid bli en torn i siden for presidenten. Demokratene kan åpne flere granskinger av alt fra presidentens selvangivelse til administrasjonens kommunikasjonsvaner.

Trump har selv svart med at hvis demokratene gransker hans administrasjon i Representantenes hus, skal republikanerne granske dem i Senatet.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

«Drømmebadet» ble et eneste stort mareritt. Ble funnet 2000 byggefeil
Entreprenøren er en av landets største, og står bak Munch-museet og verdens største trehus.
02:19
Publisert: