President Donald J. Trump har lenge hatt høyreorienterte Fox News Channel som sin favorittkanal. Kanalen er også kjent for å fare vennlig med Trump.

Senest onsdag denne uken stilte Trump i et lengre intervju med Fox News-reporter Bill O’Reilly, der han fortalte om sitt nye liv.

Bånd med Murcoch

Det viser seg nå at båndene mellom Trump og mediemogulen Rupert Murdoch er sterkere enn tidligere kjent.

Avisen Financial Times (FT) skriver at presidentdatteren Ivanka Trump satt i styret i en stiftelse for Murdoch og hans ekskone Wendi Dengs to døtre på 15 og 13 år.

I stiftelsen ligger det aksjer verdt rundt 300 millioner dollar (cirka 2,5 milliarder kroner) 21st Century Fox og News Corp.

Ivanka Trump satt i stiftelsesstyret i flere år, også under valgkampen da Fox News var en viktig brikke for Trump. Først for å bli nominert for republikanerne, siden for seieren mot Hillary Clinton.

Ifølge FT gikk hun ut av styret 28. desember, etter at faren ble valgt.

Ivanka Trump har ingen offisiell rolle i farens administrasjon, slik ektemannen Jared Kushner har. Men hun deltar stadig på møter i Det hvite hus, senest sist uke med en rekke businessledere.

Murdochs barn

85-årige Murdoch har offisielt trukket seg ut av den daglige driften i 21st Century Fox og News Corp. etter at han for halvannet år siden overlot det meste av ansvaret til de to sønnene James og Lachlan.

Men han skal fortsatt være meget aktiv i kulissene i Fox News, særlig etter at sjefredaktør Roger Ailes i fjor måtte gå av etter beskyldninger om seksuell trakassering.

Trump bruker også Murdoch som rådgiver, blant annet i utnevnelser til viktige poster i administrasjonen, ifølge New York Magazine og andre amerikanske medier.

Trump-familien, Murdoch og Deng har vært venner lenge. Da Ivanka og Jared Kushner hadde en pause i forholdet i 2008 bidro Murdoch og Deng til å føre dem sammen igjen ved å invitere dem til deres yacht. Ikke lenge etter giftet de to seg.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.