Bolsonaro beskrev møtet som «hyggelig og produktivt» på Twitter , og Bolton var også full av lovord etter samtalen med mannen som ved årsskiftet overtar som president i Brasil.

– Vi hadde en omfattende og svært produktiv diskusjon og ser frem til et dynamisk partnerskap med Brasil, sa Bolton.

Brasils kommende utenriksminister Ernesto Araujo, kommende forsvarsminister Fernando Azevedo e Silva og kommende nasjonale sikkerhetsrådgiver Augusto Heleno deltok også under møtet med Bolton.

Den ytterliggående høyrepolitikeren Bolsonaro blir med sin nasjonalistiske retorikk ofte sammenlignet med president Donald Trump og deler blant annet den amerikanske presidentens faste overbevisning om at klimaendringene ikke er menneskeskapt.

Den tidligere offiseren har kommet med en rekke svært kontroversielle uttalelser og har blant annet hyllet kuppmakere og hevdet at det må en borgerkrig til for å løse Brasils problemer.

Trump har lovet å samarbeide tett med Bolsonaro.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Melania Trump engasjerer seg i USAs økende problem: opioid-epidemien
01:17
Publisert: