– De lyttet til en samtale jeg hadde med Jamal og andre aktiviser i Canada, i USA, i Tyrkia og i Saudi-Arabia, sier dissidenten Omar Abdulaziz, som bor i Canada.

En rapport som nylig ble publisert av Universitetet i Toronto, viser at saudiarabiske myndigheter «mest sannsynlig» hacket telefonen til Abdulaziz med en programvare som bare blir solgt til myndigheter.

Dissidenten skal ha hatt flere prosjekter de siste månedene med Khashoggi, som for 13 dager siden gikk inn i det saudiarabiske konsulatet i Istanbul og forsvant.

Sanksjoner

USAs president Donald Trump uttalte i helgen at straffetiltak mot Saudi-Arabia kan være aktuelt dersom det viser seg at Saudi-Arabia har hatt noe med forsvinningen til Khashoggi å gjøre.

Saudi-Arabia har varslet motsanksjoner, hvis andre land forsøker seg på press og sanksjoner.

– Kongedømmet bekrefter sin totale avvisning av enhver trussel og forsøk på å undergrave det, heter det i en uttalelse søndag fra det statlige nyhetsbyrået SPA.

I uttalelsen påpeker landet at de har en innflytelsesrik og viktig rolle i den globale økonomien.

– Vi vil svare på enhver handling med en enda større handling, heter det videre.

Diskuterte forsvinningen

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan og Saudi-Arabias kong Salam diskuterte Khashoggi-forsvinningen på telefon søndag kveld. De ble enige om «viktigheten av å danne en arbeidsgruppe i forbindelse med etterforskningen av saken».

Kilder i det tyrkiske statsapparatet har sagt at de tror Khashoggi ble drept inne på konsulatet, noe saudiarabiske myndigheter avviser.

Khashoggi har skrevet kommentarartikler i Washington Post med kritikk av Saudi-Arabias kronprins Mohammed bin Salman.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Skal du overleve en krise må du ha dette hjemme
Er du forberedt på en krisesituasjon? Har du tenkt på hva du må ha for å overleve et langvarig strømbrudd, vannstans, terror eller krig? Disse fem rådene kan være forskjellen på liv og død.
01:33
Publisert: