Trump sammenligner forsvinningen til journalisten Jamal Khashoggi med Brett Kavanaugh-saken. Kavanaugh ble anklaget for seksuell trakassering, men ble likevel valgt som høyesterettsdommer.

– Jeg tror vi må finne ut hva som skjedde først. Nå skjer det igjen, du vet, du er skyldig inntil det motsatte er bevist. Det liker jeg ikke. Vi gikk nettopp gjennom dette med Kavanaugh, og han var uskyldig hele tiden så vidt jeg vet, sier Trump i en uttalelse.

Også USAs utenriksminister Mike Pompeo uttalte tirsdag at Saudi-Arabia nekter for å ha noe med saken å gjøre.

Avis: Fire mistenkte i Khashoggi-saken tilknyttet kronprinsen

Fire av de Tyrkia mistenker står bak Jamal Khashoggis forsvinning, har bånd til Saudi-Arabias kronprins Mohammed bin Salman, ifølge New York Times.

En av dem har ofte blitt sett sammen med kronprinsen på reise, blant annet nylig i Paris og Madrid. Han har også vært avbildet sammen med bin Salman, skriver New York Times.

Tre andre skal ifølge vitner og andre opplysninger være en del av kronprinsens sikkerhetsteam.

En femte er også identifisert som en rettsmedisiner, som skal være en høytstående tjenestemann innenriksdepartementet.

Del av delegasjon

Tyrkiske tjenestemenn mener disse fem var en del av delegasjonen som befant seg på konsulatet den dagen journalisten Jamal Khashoggi forsvant. Om det viser seg å stemme, vil de kunne knyttes direkte til kronprinsen, som hevder at verken han eller den saudiarabiske regjeringen har kjennskap til saken.

Khashoggi forsvant etter at han gikk inn i Saudi-Arabias konsulat i Istanbul 2. oktober. Journalisten har, blant annet i kommentarartikler i Washington Post, kommet med kritikk mot tronarving bin Salmans styre.

En høytstående tyrkisk tjenestemann sa tirsdag til nyhetsbyrået AP at politiet som ransaket konsulatet, har funnet beviser for at Khashoggi ble drept der.

G7 ønsker granskning av Khashoggi-saken

Utenriksministrene i G7 krever en grundig granskning av forsvinningen av journalisten Jamal Khashoggi, som forsvant i Tyrkia for over to uker siden.

– De som står bak forsvinningen må holdes ansvarlige, sier utenriksministrene i G7 i en uttalelse.

G7, som består av Canada, Frankrike, Tyskland, Italia, Japan, Storbritannia og EU, sier at de er svært bekymret for Khashoggis forsvinning.

I en felles uttalelse sier G7 at de forventer at Saudi-Arabia gjennomfører en grundig, troverdig, åpen og rask granskning av journalistens forsvinning. De framholder også at de er opptatt av å forsvare ytringsfriheten og beskytte pressefriheten.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

- Har du plukket plast langs kysten i sommer?
Hør hva Erna Solberg og andre på Havet-konferansen svarer på spørsmål om de har plukket plast på strendene.
01:18
Publisert: