Iført hvite drakter og blå hansker undersøkte tyrkisk politi og en saudiarabisk delegasjon konsulatet. Da etterforskerne forlot konsulatet etter åtte timer, skal de blant annet ha tatt med seg jord fra hagen utenfor bygningen.

Etterforskerne har gjort undersøkelser i forbindelse med forsvinningen til journalisten Jamal Khashoggi. Det var spesielt DNA-spor som tyrkiske etterforskere var på jakt etter da de ankom konsulatet mandag kveld.

«Feilslått avhør»

Khashoggi har vært savnet siden han gikk inn i hjemlandets konsulat i Istanbul 2. oktober. Tyrkiske etterforskere skal sitte på bevis som støtter mistanker om at journalisten ble drept i konsulatet.

Saudi-Arabia nekter for å ha noe med Khashoggis forsvinning å gjøre.

Mandag kveld meldte CNN at saudiarabiske myndigheter er, ifølge kilder, i gang med å skrive en rapport der det heter at Khashoggi døde av et feilslått avhør.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Skal du overleve en krise må du ha dette hjemme
Er du forberedt på en krisesituasjon? Har du tenkt på hva du må ha for å overleve et langvarig strømbrudd, vannstans, terror eller krig? Disse fem rådene kan være forskjellen på liv og død.
01:33
Publisert: